Сладка орехова пита

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
79
46
02/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 407
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта, а белтъците отделно на твърд сняг.

В подходящ дълбок съд смесете гриса, зехтина, бакпулвера, брашното, содата бикарбонат, която сте разтворили в брендито, натрошените орехови ядки и карамфилът.

Добавете жълтъците и белтъците и разбъркайте до получаването на гъста еднородна маса.

Изсипете сместа в предварително намазнена тава и печете около 35-45 минути в предварително загрята на 20 градуса фурна.

Сварете на умерен огън водата, захарта и меда, като бъркате непрекъснато за да се разтопят продуктите и да се получи гладка смес.

Горещия сладкиш с залива със соса и се оставя да престои поне 15 минути преди поднасяне.

Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект сладкарски инструменти за моделиране 12 части
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

За вас вече няма да има граници в сладкарството, защото комплектът от сладкарски инструменти за моделиране ще ви позволи да направите каквито желаете форми и декорации. Имате цели 12 части, от които да се вдъхновите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар