Сладка орехова пита

Арминия
Арминия
Новак
02/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 308
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта, а белтъците отделно на твърд сняг.

В подходящ дълбок съд смесете гриса, зехтина, бакпулвера, брашното, содата бикарбонат, която сте разтворили в брендито, натрошените орехови ядки и карамфилът.

Добавете жълтъците и белтъците и разбъркайте до получаването на гъста еднородна маса.

Изсипете сместа в предварително намазнена тава и печете около 35-45 минути в предварително загрята на 20 градуса фурна.

Сварете на умерен огън водата, захарта и меда, като бъркате непрекъснато за да се разтопят продуктите и да се получи гладка смес.

Горещия сладкиш с залива със соса и се оставя да престои поне 15 минути преди поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар