Пържоли с лук и картофи на фурна

АнабелАнабелНовак34
07/10/2019
"На човек не му трябват някакви сложни гозби, за да похапне вкусничко - ето тези пържолки са напълно достатъчни "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 479
  • Преглеждания за месеца2479
  • Преглеждания за седмицата911
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пържоли - 4 бр. свински
  • За маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя марината за пържоли. В купа се счукват скилидките чесън. Към тях се прибавят сос Уорчестър, соевият сос, ябълковият оцет, зехтинът, кетчупът и захарта. Всички съставки се разбъркват и с получената смес се намазват предварително поръсени със сол пържоли.

След като се намажат, се оставят на хладно за два-три часа. Картофите се обелват и нарязват по дължина. Поръсват се със сол и смлян черен пипер, объркват се и се прехвърлят в тавата а печене. Главата лук се обелва и нарязва на полумесеци.

Разпределя се върху картофите. Зеленчуците се поливат с малко олио, а отгоре им се нареждат пържолите. В тавата се наливат около 150 мл. вода, след което се поставя във фурната. Ястието се пече на 200 градуса до готовност.

Поднасяме готовите пържоли с лук и картофи на фурна, докато са още топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар