Начин на приготвяне
Камбите се измиват, изтърбушват и почистват от дръжки и семки. В тенджерка се смесват оцет, водата, захарта, солта, черният пипер и две скилидки нарязан чесън.
Тенджерката се слага на котлона и щом маринатата заври, в нея се пускат почистените камби. Престояват така в невряща марината шест часа.
Плънката се приготвя, като в купа се смесят натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркват се добре, за да се получи нещо като пастет.
Камбите се отцеждат и се напълват със сирената, след което се подреждат в буркан. Между тях се поставят листчета дафинов лист, скилидки чесън и пожелание зрънца черен пипер.
Бурканчето се донапълва със зехтин и се съхранява в хладилника. След седмица нашите мариновани камби със сирене са готви за консумация.