Желе от вишни

MirellaMirellaНовак
28/06/2013
"Не сладко за зимата, а разкошен десерт, от който може да се възползвате на момента "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 043
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме вишните от дръжките и ги обезкостяваме. Заливаме ги със захарта и 1 л вода и ги сваряваме. Прецеждаме ги, като запазваме сиропа от варенето.

Оставяме вишневия сироп да се охлади, след което прибавяме към него предварително накиснатия в студена вода желатин. Слагаме бялото вино и винената киселина и разбъркваме.

Трябва добре да се охлади съда, в който ще желираме вишните. За целта го обливаме с много студена вода или го поставяме върху лед. Сипваме малко от сиропа и разклащаме съда, така че да облее стените му. Отгоре подреждаме малко от сварените вишни и оставяме желето да се стегне.

Когато се стегне, нареждаме втори пласт от вишните и отново заливаме със сироп. Изчакваме да се желира и повтаряме до изчерпване на продуктите.

Преди сервиране потапяме съда за кратко във студена вода, след което го обръщаме върху чиния и поднасяме.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар