Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, заливаме ги със студена вода и ги варим 15 минути. След това ги изваждаме и ги оставяме да се отцедят и да изсъхнат.
Слагаме ги в купа и ги пасираме на гладко картофено пюре, което подправяме с масло, сол, черен пипер и индийско орехче. Прехвърляме пюрето в тиган, загряваме го на котлона и добавяме един по един три жълтъка, при непрекъснато бъркане.
След което оставяме пюрето да изстине. От изстиналото пюре оформяме кръгли или цилиндрични крокети. Оформените картофени крокети овалваме последователно в брашното, разбитите белтъци и смлени бадеми.
Пържим ги загрято олио за около 2-3 минути, докато придобият златист цвят. Оставяме ги да се отцедят на хартиена салфетка за малко и ги сервираме топли.