Медени кроасани

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Медени кроасани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"А вие си мислехте, че знаете какво е то вкусен кроасан. Нашето предложение за медени кроасани ще ви остави безмълвни"

Необходими продукти

  • мед - 100 г
  • сметана - 200 г
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • масло - 200 г
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме добре охладеното мясло заедно с брашното, сметаната и содата. Замесваме бързо меко тесто, което разделяме на три-четири топки и прибираме за 90-120 минути в камерата на хладилник или фризер.

Охладеното тесто се разточва на кръг, от който отрязваме по 7-8 триъгълни парчета. Поставяме в основата на всеки триъгълник по 1 ч.л. от меда и го навиваме.

Нареждаме кроасаните на разстояние един от друг върху предварително намазнена тавичка и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веси
Веси
Tечна готварска сметана ли?
03.11.2013 16:30
блага
блага
няма как да се получи ваобще ако искате медени кроасани - направете си обикновенни бабени кифлички с тесто което е с мая и прясно мляко и отгоре ги намажете с мед преди илислед като ги запечете !
02.09.2013 18:10
Мариела
Мариела
Няма как да стане, брашното е малко- при 300 гр. течност + 200 гр. масло 500 гр. брашно е за никъде. Или има грешка или някой си пише ей така...
02.09.2013 11:54
kati
kati
Рецептата изобщо не става!
20.08.2013 08:58
Ангелина
Ангелина
Много се разочаровах, нищо не се получи от рецептата. Като извадих тестото от камерата, където престоя 1 час и 50 мин, то не можеше да се разточи (първо беше твърдо, а след 1-2мин беше лепкава каша). Аз обаче не се отказвам лесно и въпреки това се опитах да оформя триъгълници и да навия кифлички ( с помощта на нож и шпатула). Изпекох ги на 180 градуса до зачервяване, но полученото нямаше вид на кифличка (беше се разтекло в безформена маса) и нямаше никакъв вкус, защото меда беше изтекъл. Незнам дали проблемът е в самата рецепта или иманужда от още доста брашно... Жалко за похабените продукти.
18.08.2013 21:21