Разкошна пица с блат от тиквички и яйца

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
690
949
45
1
09/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо578
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и рендосват. Осоляват се и се оставят да се отцедят от водата, която ще пуснат. След около 20-30 минути ги стиснете с ръце и ги сложете в купа. Чукнете яйцата към тях, добавете и черен пипер, нарязания копър, пасирания чесън, зехтина и типово брашно.

Объркайте сместа. В кръгла тава сложете хартия за печене и намажете с олио или зехтин по желание. Изсипете сместа и я разстелете с помощта на лъжица, като притискате отгоре. Сложете да се пече в загрята фурна, докато се зачерви блатът отгоре.

През това време настържете кашкавала. Нарежете на колелца домата, салама, чушката, моцарелата и лука. След като блатът се запече, поръсете отгоре обилно с кашкавал. Отгоре върху кашкавала наредете колелцата домат.

Сложете също телешки салам и чушките да се запълни празното място. Разпределете и лук. Върху доматите сложете парчетата моцарела и поръсете с босилек обилно.

Върнете обратно във фурната за около 5 минути, колкото да се стопят моцарелата и кашкавалът. След това пицата с блат от тиквички е готова за консумиране. Да ви е сладко!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар