Шкембе чорба за ценители

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
07/09/2019
"Ценители сме и още как - то такова шкембе човек може само да сънува "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 641
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със студена вода поливаме шкембето, колкото да го покрие, и оставяме да поври. След като заври изхвърляме тази вода, измиваме шкембето и тенджерата.

Наливаме нова вода - същото количество, и оставяме да заври. През това време препенваме, докато излиза пяна.

Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и прибавяме една малка част от маслото. Оставяме да къкри на слаб огън.

След това прецеждаме бульона, претриваме през цедката и парченцата чесън.

В съд поставяме прясното мляко и го сваряваме, като след това го прибавяме постепенно към бульона.

Загряваме маслото в тиган прибавяме брашното и пипера. Запържваме ги и ги връщаме обратно в тенджерата.

Накрая добавяме нарязаното шкембе и оставяме да кипне.

Дърпаме от котлона, поръсваме с черен пипер по желание и чесън. Поднасяме шкембе чорбата докато е още топла.

Тенджера под налягане 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тенджера под налягане 7л
39.99 лв.
Виж ››

Във всяка кухня трябва да има една тенджера под налягане, защото с нея готвенето е по-бързо, по-лесно и по-здравословно. Редица предимства, с които всеки иска да разполага, събрани в един кухненски съд - тенджера под налягане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар