Шкембе чорба за ценители

07/09/2019
"Ценители сме и още как - то такова шкембе човек може само да сънува "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 978
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със студена вода поливаме шкембето, колкото да го покрие, и оставяме да поври. След като заври изхвърляме тази вода, измиваме шкембето и тенджерата.

Наливаме нова вода - същото количество, и оставяме да заври. През това време препенваме, докато излиза пяна.

Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и прибавяме една малка част от маслото. Оставяме да къкри на слаб огън.

След това прецеждаме бульона, претриваме през цедката и парченцата чесън.

В съд поставяме прясното мляко и го сваряваме, като след това го прибавяме постепенно към бульона.

Загряваме маслото в тиган прибавяме брашното и пипера. Запържваме ги и ги връщаме обратно в тенджерата.

Накрая добавяме нарязаното шкембе и оставяме да кипне.

Дърпаме от котлона, поръсваме с черен пипер по желание и чесън. Поднасяме шкембе чорбата докато е още топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар