Начин на приготвяне
Със студена вода поливаме шкембето, колкото да го покрие, и оставяме да поври. След като заври изхвърляме тази вода, измиваме шкембето и тенджерата.
Наливаме нова вода - същото количество, и оставяме да заври. През това време препенваме, докато излиза пяна.
Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме.
Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и прибавяме една малка част от маслото. Оставяме да къкри на слаб огън.
След това прецеждаме бульона, претриваме през цедката и парченцата чесън.
В съд поставяме прясното мляко и го сваряваме, като след това го прибавяме постепенно към бульона.
Загряваме маслото в тиган прибавяме брашното и пипера. Запържваме ги и ги връщаме обратно в тенджерата.
Накрая добавяме нарязаното шкембе и оставяме да кипне.
Дърпаме от котлона, поръсваме с черен пипер по желание и чесън. Поднасяме шкембе чорбата докато е още топла.