Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Шкембе чорба за ценители

Шкембе чорба за ценители

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Шкембе чорба за ценители2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Ценители сме и още как - то такова шкембе човек може само да сънува"

Необходими продукти

  • телешко шкембе - изчистено
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 1 л
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - по желание
  • чесън - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със студена вода поливаме шкембето, колкото да го покрие, и оставяме да поври. След като заври изхвърляме тази вода, измиваме шкембето и тенджерата.

Наливаме нова вода - същото количество, и оставяме да заври. През това време препенваме, докато излиза пяна.

Обелваме две-три скилидки чесън на ситно и ги прибавяме.

Поръсваме със сол и черен пипер на вкус и прибавяме една малка част от маслото. Оставяме да къкри на слаб огън.

След това прецеждаме бульона, претриваме през цедката и парченцата чесън.

В съд поставяме прясното мляко и го сваряваме, като след това го прибавяме постепенно към бульона.

Загряваме маслото в тиган прибавяме брашното и пипера. Запържваме ги и ги връщаме обратно в тенджерата.

Накрая добавяме нарязаното шкембе и оставяме да кипне.

Дърпаме от котлона, поръсваме с черен пипер по желание и чесън. Поднасяме шкембе чорбата докато е още топла.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: