Пестил от орехи

Боряна Паси
Боряна Паси
Новак
22/06/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 958
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хаванче се слагат галетата, индийското орехче и всички орехови ядки. Счукват се до получаването на еднородна смес.

В дълбока тенджера на умерен огън се смесват захарта и медът, добавя се 1/2 ч.ч. вода и са варят при непрекъснато разбъркване до получаването на гъст сироп.

Постепенно се добяват и натрошените орехови ядки с подправки. С помощта на дървена лъжица всичко се обърква.

Сместа се разстила в подходящ плитък съд и се поръсва със сусам.

Когато ореховият пестил изстине се нарязва в желаната форма.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар