Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжанени шницели

Пълнени патладжанени шницели

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пълнени патладжанени шницели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • патладжани - 800 - г
  • сирене - 150 г
  • чесън - 6 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • галета - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате патладжаните на филии или на кръгчета и леко ги посолявате и оставяте да отделят горчивия сок поне за 15 минути.

Измийте патладжаните и ги подсушете с помощта на кърпа или домакинска хартия. Изпечете ги до омекване в тиган с дебело дъно, без никаква мазнина.

Натрошете сиренето на ситно с помощта на вилица и добавете към него подправки и ситна накълцания чесън.

Поставете малко от сместа върху патладжана и отгоре поставете второ парче, като леко натиснете за да се разпредели равномерно.

Така получените шницели се топят последователно в разбитите яйца, смес от брашно и галета и отново в яйцата, след което се пържат в силно сгорещена мазнина.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: