Пухкав шоколадов сладкиш

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пухкав шоколадов сладкиш
Снимка: Йозлям Кадирова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Знаем как да изкушим всички, дори и онези, които стриктно спазваха диетата си ... досега"

Необходими продукти

  • брашно - 2 в.ч.
  • сода - 1 ч.л. с връх
  • какао - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 1/2 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • шоколад - 160 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта, след това постепенно добавете киселото мляко и олиото.

Разбъркайте добре и по малко добавяйте предварително разбърканите и пресяти сухи съставки (брашно, сода и какао), отново разбъркайте добре, най-добре с миксер.

Начупете шоколада (ако шоколадът е с ядки е добре ядките също да са наситнени).

Бъркайте с шпатула, за да се разнесе шоколадът навсякъде.

Изсипете във форма с диаметър 20-22 см. и изпечете на 180 градуса за около 30-40 минути. Проверете готовността на сладкиша с клечка за зъби.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: