Тиквички с моцарела

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
16/06/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 275
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сразваме тиквичките на 2 по дължина. Доматите и моцарелата се нарязват на кръгчета.

Загряваме 2 с.л. от зехтина и запържваме в него тиквичките до полуготвност. Изваждаме ги и нареждаме в тавичка с отрязаната страна отгоре.

Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отгоре редим доматените резени и моцарелата. Запичаме за 15-20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Приготвяме сос за тиквичките от зехтин, ситно накълцан чесън, наситнен пресен босилек и кедровите ядки. Добавяме сол и кашкавал и настъргваме.

По желание в останалата мазнина може да изпържите свинското филе, което сте нарязали на 7-8 кръгчета и да поднесете заедно с тиквичките и соса.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар