Ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с Лаваш и риба тон

Баница с Лаваш и риба тон

Баница с Лаваш и риба тон
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Изненадайте всички с тази необикновена баница с риба - защото все има какво да научи човек"

Необходими продукти

  • питки - 5 бр. Лаваш
  • риба тон - 1 консерва, в собствен сос
  • кашкавал - 150 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • топено сирене - 1 опаковка, на триъгълничета
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа. Настъргваме вътре 100 г кашкавал /останалия кашкавал оставяме настрани/.

Добавяме в купата отцедената риба тон и посоляваме. Разбъркваме. Върху една питка поставяме 2 с.л. от сместа и нарязваме 2 топени сирена.

Навиваме на руло и поставяме в тавичка, покрита с хартия за печене. Така навиваме и останалите питки и подреждаме в тавата като вита баница. Отгоре разпределяме на парченца маслото и останалия кашкавал.

Печем на 180 градуса 20 минути. Сервираме веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: