Домашни питки за сандвичи

17/08/2019
"Тези топли питки и само масълце да им намажете, пак ще ги хапнат децата с удоволствие "
Приготвяне5 мин.
Готвене45 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 978
  • Преглеждания за месеца2870
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото, добавяме яйцето, прясното мляко, олиото, сиренето и брашното, размесено с бакпулвера.

След като омесим тестото, трябва да го оставим в хладилника да престои за около 2-3 часа. Когато го извадим от хладилника, трябва да се омеси с още брашно, докато стане като за мекици.

От него правим малки питки, които мажем с яйце. Подреждаме питките в голяма тава, като гледаме да оставим достатъчно разстояние между всяка от тях, за да не залепнат една за друга.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. По желание към тях може да се добавят и подправки според вкуса и желанието на всеки. Освен за сандвичи тези питки са подходящи и за следобедна закуска за деца.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар