Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко рагу с ябълки и мед

Пилешко рагу с ябълки и мед

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешко рагу с ябълки и мед2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • ябълки - 15 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • сметана - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • масло - 5 с.л.
  • брашно - 40 г
  • лимонов сок - сок от 1/2 сок
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди много на ситно и ги изпържете до златисто в сгорещеното масло. Когато са готови наръсете с брашното и запържете още за 1-2 минути.

Разредете брашното със сметана като бъркате непрекъснато. Може да добавите и малко вода или бульон.

Добавете обелените и нарязани ябълки и моркови към пилето. Задушавайте на умерен огън до омекване на ябълките.

Пригответе сос като смесите меда, лимоновия сок, меда и захарта.

Непосредствено преди поднасяне залейте пилешото с медения сос. Подходяща гарнитура ще бъде задушена царевица или ориз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: