Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парченцата меса в 2 с.л. брашно и ги запържете в сгорещеното олио.
Когато месото се позапържи добавете сол и черен пипер на вкус, сипете малко гореща вода (колкото да покрие месото) и задушавайте на слаб огън за 1 1/2 часа.
Към омекналото месо добавете нарязаните на кубчета лук, моркови, почистен фасул и картофи. Ако е нужно добавете още малко вода и задушавайте още 30 минути.
Последно се слагат настърганите домати и грахът. Ястието се задушава още 10 минути.
1 с.л. брашно се размива с малко хладка вода и се прибавя към яхнията. Ястието се бърка непрекъснато докато се сгъсти.
Поръсва се по желание с преден джоджен и се поднася.