Домашен ягодов ликьор

27/07/2019
Йозлям Кадирова
отЙозлям КадироваПомощник Готвач10478592
  • Приготвяне30 мин.
  • Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ягоди - 300 г пресни
  • захар - 150 г
  • бял ром - 500 мл
  • ванилова шушулка - 1/4 по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се измиват. По-големите от тях се нарязват на 2 или 4 и се слагат в 3-литров буркан.

Към захарта се сипва белият ром и се бърка, докато захарта се разтвори напълно.

Едва тогава белият ром се сипва при ягодите, затваря се добре и се оставя да престои на тъмно за 3 седмици, след което се прецежда през тензух.

Препоръчвам ягодовият ликьор да се прецеди 2 пъти за пълното премахване на утайката.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар