Начин на приготвяне
Нишестето, брашното и какаото се пресяват и се разбъркват добре с вилица. Яйцата и захарта се разбиват с телена бъркалка в купа, която се поставя в тенджера с 2 – 3 пръста гореща вода, но дъното на купата не трябва да се допира до водата. Оставя се на водна баня около минута. Купата се изважда и сместа се разбива с миксер 5 – 6 минути, докато яйцата утроят обема си.
След като се охлади, се прибавя на три пъти брашнената смес, като се бърка с шпатула. Изсипва се във форма с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене. Пече се 30 минути в загрята фурна на 150 градуса. Блатът за торта се оставя да се охлади.
Малините се поставят в малка тенджера, поръсват се със захарта и се загряват. Щом течността кипне, се оставя да къкри 5 – 10 минути. Сиропът трябва да се охлади.
Желатинът се сипва в малиновия ликьор да набъбне и се разтваря на водна баня, без да кипне.
Налива се в изстиналия малинов сироп и се разбърква. Сметаната се разбива на сняг, към нея се прибавят какаото и желатиновата смес и се разбърква добре.
Охладеният блат за торта се разпределя хоризонтално на две. Върху едната половина се нанася ¾ крем за торта и отгоре се поставя другият блат.
Шоколадът за ганаш се разтапя в прясното мляко и след като се охлади, се добавя маслото. Щом се разтопи, с готовия ганаш се залива шоколадовата торта и се оставя в хладилник за около 1 час. Декорира се с малини.