Претцели с мляко

25/07/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак
"Претцелите са страхотни, непременно ги опитайте, после ще ни благодарите за рецептата "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичко продукти без брашното, содата и морската сол се смесват, като млякото трябва да е топло. Добавя се брашното и се меси до получаване на гладко и еластично тесто. Оставя се да втаса за 1 час, но не е задължително.

След като втаса отново леко се омесва. Тестото се разделя на топки, от които се правят дълги фитили. Покриват се с кърпа и се оставят 5 – 10 минути. Филиите се оформят в типичната форма за претцел или като геврек.

Тенджера се пълни с вода, около 6-7 см дълбочина, като на всяка чаша вода се слагат по 2 с.л. сода. Водата се загрява, докато започне леко да ври и след това се оставя на слаб огън да къкри леко.

Претцелите с мляко се пускат един по един във врящата вода за 10 секунди или докато тестото пожълтее. Изваждат се и се подреждат в намазнена тава, поръсват се със ситна морска сол и се пекат 15 минути в загрята на 220 градуса фурна или докато станат златистокафяви. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар