Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Дребни хапки от панирани зеленчуци (Пакора)

Дребни хапки от панирани зеленчуци (Пакора)

Дребни хапки от панирани зеленчуци (Пакора)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
"Направихме ги точно като за една хапка, най-много две - защото точно толкова е голямо перфектното бирено мезе"

Необходими продукти

  • зеленчуци - 200 г картофи, грах, моркови и карфиол
  • брашно - 100 г
  • кисело мляко - колкото е необходимо
  • лимонов сок - на вкус
  • джинджифил - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко бланшираните зеленчуци нарежете на ситно (без граха), сипете ги в отделни купи според вида им и ги овкусете с джинджифила, кърито, солта, червения и черния пипер.

Брашното размийте с кисело мляко, колкото е необходимо, за да получите рядко тесто.

Малките късчета от една купа взимайте с върха на лъжица, потапяйте ги в тестото и ги пържете поотделно в предварително загрятото олио.

След това изпържете последователно по същия начин зеленчуците от всички купи и ще получите пикантно и разнообразно мезе за вино или бира.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: