Начин на приготвяне
Тиквичките (500 г) измиваме, почистваме и белим. Настъргваме на едро ренде. Лука (1 бр.) почистваме и наситняваме. Картофите (400-500 г) белим, измиваме и нарязваме на парчета.
В касерола, или друг подходящ съд, слагаме тиквичките и лука. Наливаме вода (1 к.ч.) и зехтин (2 с.л.). Ръсваме черен пипер и малко сол. Задушаваме, докато хубаво изври течността, като разбъркваме периодично, за да не залепват по съда.
Когато са готови, дръпваме от котлона. Картофите слагаме в тенджера, заливаме с вода, ръсваме малко куркума и сваряваме. Готовите картофи, сипваме в цедка и отцеждаме добре от водата.
Намачкваме отцедените картофи и слагаме при тиквичките и лука. Прибавяме натрошено сирене (1 к.ч.) и наситнени връхчета от пресен копър. По преценка може да прибавим още малко зехтин.
Разбъркваме хубаво. Сервираме разядката в чинийки, украсена със свежа подправка и гарнираме с препечени филийки типов хляб, натрити със скилидка чесън, намазани с масло и поръсени със сол самардала.