Начин на приготвяне
Отделете зърната грозде, измийте ги, отцедете ги, посипете ги със захарта, залейте ги с разтопеното масло и леко ги разбъркайте.
В пресятото брашно направете дупка, натрошете в нея маята, прибавете захарта, 125 мл вода и омесете всичко, след което го покрийте с кърпа и го оставете на топло, докато увеличи двойно обема си и по повърхността му се образуват малки мехурчета.
След това добавете олиото, солта и 125 мл вода, размесете го отново, докато стане еластично, и го разделете го на две равни части, от които разточете 2 кори с големината на тавата.
Намажете тавата с мазнина, сложете едната кора, разпределете върху нея половината плънка, покрийте с втората, прищипете добре с пръсти краищата на двете кори и отгоре разстелете останалата сладка плънка.
Надупчете сладкиша с клечка за зъби на много места, покрийте го с кърпа, оставете го да престои около час и го изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40-45 мин.