Начин на приготвяне
Настържете тиквичките на едро ренде, задушете ги до омекване в собствения им сок и прибавете леко затопленото мляко със захарта, разбитите яйца и ванилията.
Замесете средно меко тесто от брашното, олиото, водата и солта, разделете го на 8 топки и ги оставете да почиват около час.
След това разточете всяка топка на кора, колкото чаена чинийка, и ги поставете по четири една върху друга, като между тях мажете с олио.
Разточете две дебели кори за баница (всяка от по 4 малки), малко по-големи от тавичката, в която ще печете сладката баница.
В намазнената тавичка разстелете едната кора, така че да покрие стените и да излезе с 4-5 пръста от нея, поръсете я с олио и върху нея разстелете плънката от тиквичките.
Отгоре поставете набрана втората кора и върху нея завийте краищата на първата, наръсете баницата с мазнина и я изпечете в умерено силна фурна. Накрая наръсете с пудра захар.