Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран с гъби и кашкавал

Пълнен шаран с гъби и кашкавал

Пълнен шаран с гъби и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • шаран - 1 среден
  • гъби - 250 г пресни
  • магданоз - 2 - 3 с.л. пресен
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 100 г краве
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите, изпържете ги в част от маслото, смесете ги с жълтъка, галетата, настъргания кашкавал, наситнения магданоз, солта и черния пипер и като разбърквате внимателно, сипете разбитите на сняг белтъци.

Измийте хубаво почистения от люспите и вътрешностите шаран, напълнете го с гъбената смес, зашийте го, поставете го в тава и го залейте с останалото разтопено масло.

Печете ястието в умерена фурна около 45 мин., като от време на време го обливате с отделилия се сок.

Готовия пълнен шаран поднесете цял, гарниран със задушени зеленчуци.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: