Пържено пиле с ориз по мексикански

15/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо125
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Подсушава се, разделя се на порции и се посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи, се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.

В същата мазнина се запържва около минута предварително нарязаният на дребно лук. Прибавят се нарязаните на кубчета чушка, счуканият чесън, разбърква се и се пържи още 1 минута.

Доматите се белят и нарязват на дребни кубчета, след това се прибавят в тенджерата. Сипва се бялото вино и пилешкото месо, посолява се и се задушава 10 минути, докато течността се изпари.

В тава за печене се поставя предварително почистеният ориз, а върху него се излива сместа с пилето. В използваната тенджера се кипват 3, 5 чаши вода и се излива в тавата.

Пърженото пиле се поръсва с черен пипер и нарязания на ситно магданоз и се пече във фурна на температура 180 градуса, докато оризът попие водата. Преди поднасяне ястието може да се украси с маслини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар