Пържено пиле с ориз по мексикански

15/08/2019
Янка Горанова
отЯнка ГорановаНовак647
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Подсушава се, разделя се на порции и се посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи, се запържват парчетата пиле, докато добият златист цвят. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.

В същата мазнина се запържва около минута предварително нарязаният на дребно лук. Прибавят се нарязаните на кубчета чушка, счуканият чесън, разбърква се и се пържи още 1 минута.

Доматите се белят и нарязват на дребни кубчета, след това се прибавят в тенджерата. Сипва се бялото вино и пилешкото месо, посолява се и се задушава 10 минути, докато течността се изпари.

В тава за печене се поставя предварително почистеният ориз, а върху него се излива сместа с пилето. В използваната тенджера се кипват 3, 5 чаши вода и се излива в тавата.

Ястието се поръсва с черен пипер и нарязания на ситно магданоз и се пече във фурна на температура 180 градуса, докато оризът попие водата. Преди поднасяне ястието може да се украси с маслини. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар