Кашкавал на фурна в гювечета

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
637
2k
4k
339
3
25/07/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме кашкавал на едро ренде. В съд поставяме брашното и го разбъркваме с част от млякото. Към тях добавяме яйцата и разбиваме всичко с тел.

Готовата смес добавяме към настъргания кашкавал и доливаме останалото мляко, като внимаваме места да не стане много течна.

Предварително намазваме дъното и стените на гювечетата с половината от маслото. Разпределяме равномерно самата смес в съдовете и отгоре поставяме парченца от останалото масло.

Гювечетата слагаме в студена фурна и печем на умерена температура до готовност.

Когато преценим, че са готови, премахваме капачетата и оставяме да се запекат.

Сервираме кашкавала на фурна директно със съда.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар