Начин на приготвяне
Пилешките бутчета (2 бр.), измиваме и обезкостяваме. Който иска може и да отстрани и кожата на бутчетата.
Нарязваме месото на парченца, средни по размер и изтъняваме. Слагаме пилешките хапки в купа и поръсваме с малко смлян черен пипер.
В отделна купичка смесваме соев сос (2-3 с.л.), Унисос (1-2 с.л.), олио (1/2 к.ч.), пушен червен пипер (1 к.л.), къри подправка на вкус и мед течен (1 ч.л.). Разбъркваме хубаво и изливаме сместа при пилешките хапки.
С ръце разбъркваме, да се овкуси месото добре. Оставяме в хладилник за 30 минути, да поеме пилешкото от ароматите.
Нагряваме хубаво грил тиган, намазваме леко с мазнина и изпичаме пилешките хапки от всички страни. Сервираме за мезе с резенчета лимон.