ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Андалусийски крем карамел

Андалусийски крем карамел

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k624
12/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вижте кое време е станало - точно време за Андалусийски крем карамел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтваря в 1 литър гореща вода, като се бърка постоянно на слаб огън. В сиропа постепенно се добавят предварително разбитите жълтъци, като се разбърква непрекъснато.

Прибавя се млякото, като бъркането продължава, докато се получи еднородна смес.

На дъното на форми за крем карамел се разпределя захар, която се карамелизира.

Отгоре се излива жълтъчената смес. Крем карамелът се пече на водна баня в слабо сгорещена фурна на долно загряване около 1 час.

Сервира се със сметана и вафлени пурички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: