Пълнена скумрия на фурна

12/07/2019
"Пустата му скумрия - пълниш я само с малко лук и става страхотна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо831
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 3 бр. скумрия
  • лук - 3 глави, кромид
  • целина - 1 с.л. листа
  • естрагон - 1 с.л. пресен
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • масло - ½ пакетче, краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте ситно нарязаните лук, целина и естрагон с маслото, докато получите еднородна смес, и напълнете почистените, измити и подсушени скумрии.

Поръсете ги с лимоновия сок, увийте ги в намаслено алуминиево фолио, сложете ги в тавичка и ги оставете да се задушават на слаба фурна.

Щом станат готови, махнете фолиото и ги наръсете пак с лимонов сок.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар