Тортиля с лук и яйца

17/08/2019
"За вкусните работи нямаме против да поизчакаме, затова търпеливо чакаме и тортилята да стане готова "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо301
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 800 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 8 бр.
  • зехтин - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват до полуготовност и се режат на шайби и след това на половинки.

Лукът се реже на ситно.

Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер. Тортилята се приготвя, като ¼ от лука се запържва за кратко в част от зехтина.

Добавя се ¼ от картофите и всичко се запържва. Когато лукът омекне, в тигана се изсипват ¼ от разбитите яйца.

След като стегне, тортилята се обръща от другата страна. По същия начин се приготвят останалите 4 тортили.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар