Мезе от свински сърца с лук на тиган

09/07/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински сърца - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 бр. едър
  • черен пипер
  • къри - подправка
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 20 г
  • магданоз
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме свинските сърца (2-3 бр.) и нарязваме на малки парчета. Отново измиваме хубаво с няколко води. Сипваме ги в тенджера и заливаме с топла вода.

Слагаме на котлона, да се варят, като в началото, обираме образувалата се по повърхността пяна. Ръсваме смлян черен пипер и варим, докато свинските сърца хубаво се сварят и омекнат.

Когато са готови, ги изваждаме от водата в която сме ги варили. В подходящ тиган, наливаме олио (3 с.л.), слагаме сварените свински сърца и почистен, нарязан кромид лук (1 бр.).

Лукът да е нарязан на по-едри парчета, но всеки според предпочитанията си. Прибавяме и краве масло (20 г), къри и отново малко черен пипер. Наливаме и малко от бульона (1 к.ч.), в който сме варили сърцата.

Задушаваме, докато лукът омекне и започне, заедно със сърцата да се позапържват. Тогава ръсваме и малко пушен червен пипер (1 к.л.) и напръскваме с малко соев сос.

Разбъркваме и дръпваме от котлона. Сервираме мезето топло, с украса от магданоз и допълнително с още соев сос по вкус.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар