Начин на приготвяне
Пилешките крилца се почистват от перушинки, измиват се и изцеждат от водата. С помощта на остър нож се сцепват леко през ставите, след което се прехвърлят в дълбок съд и се поливат се със сока от 2 броя лимони.
Съдът се покрива и се прибира на хладно за поне 30 минути. След това пилешките крилца се оцеждат. В широк тиган се загрява маслото, колкото да се разтопи, котлонът се намалява и крилцата се прехвърлят на порции по три-четири в него, като след няколко минути се обръщат.
Не е нужно да се пържат, а само да се задушат в маслото, докато сменят цвета си и побелеят.
В широка купа се смесват сухите съставки (пушен червен пипер, чесън на прах, картофено пюре, микс пипер меланж, сол, стритите сушени копър и магданоз, микс фино смлени сушени зеленчуци), разбъркват се хубаво и всяко крилце, веднага след като се извади от тигана с маслото, се потапя и овалва, след което се изтръсква и се прехвърля в тавичка върху леко намаслена хартия за печене.
Вече наредените крилца в тавата се поливат с останалото масло в тигана (около 2 супени лъжици).
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около час, или докато придобият апетитен златисто-кафяв загар.
Поднесете пилешките крилца на фурна в порционни чинии, поръсете ги със сока от половин лимон и пожелание гарнирайте с леко пикантен млечен чеснов сос.
Добър апетит!