Пикантни гювечета

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
184
04/07/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене65 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 485
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г от плешка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 4 глави
  • червени чушки - 4 бр.
  • горчица - 8 с.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • масло - 1 пакетче
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • люти чушки - 4 бр.
* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се наръсва със сол, черен и червен пипер, ситно нарязан лук и магданоз.

Чушките се почистват от семената и се нарязват на кубчета. Омесват се с месото, горчицата и кимиона. Месото се оставя в хладилник за 5 часа.

Разпределя се в 4 гювечета, намазани обилно с маслото, и се слагат капачетата. Гювечетата се пекат 1 час в умерена фурна.

Изваждат се, във всяко се чуква по 1 яйце, наръсва се с кашкавал и се слага по 1 люта чушка.

Гювечетата се връщат във фурната да се допекат.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар