Начин на приготвяне
Почистете ориза, залейте го с вода и го оставете за час, след което отлейте водата.
Сложете го да се запържи в половината зехтин до прозрачност и добавете куркумата и зърната черен пипер.
В тенджера с дебело дъно сгорещете останалия зехтин, сложете нарязаните гъби и ги пържете, докато течността се изпари.
Добавете ситно нарязания лук и когато се зачерви, сипете настърганите на едро ренде моркови, посолете и задушавайте 5 мин.
Прибавете маслините, гответе още 5 мин., сипете ориза и залейте с вряща вода в съотношение 1 (ориз):2 (вода).
Разбъркайте, посолете на вкус, захлупете тенджерата и задушавайте манджата на тих огън до готовност на ориза.
Дръпнете тенджерата от котлона, оставете я захлупена още 15-20 мин., след което поръсете манджата със ситно нарязания копър, разбъркайте я и я поднесете.