Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински гърди с картофи на фурна

Свински гърди с картофи на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Свински гърди с картофи на фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
03/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Бекон и картофки на фурна, ето това си е класика, каквото и да ви разправят за разни там композитори"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 800 г
  • За маринатата
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сладко - 1 ч.л. от люти чушки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • картофи - 600 г
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата, като в широка купа се смесят соевият сос, сос Уорчестър, горчицата, сладко от люти чушки, черният пипер, сушената мащерка и зехтинът.

Всички съставки се объркват и с получената смес се намазват предварително поръсените със сол свински гърди. Месото се оставя да се овкуси с маринатата за около час-два.

Картофите се обелват и нарязват на едро, а почистените моркови - на колелца. Зеленчуците се поставят на дъното на тавичка, овкусяват се със сол и черен пипер, поливат се с малко зехтин и се объркват.

В тавичката се наливат около сто милилитра бяло вино и същото количество вода. Отгоре върху картофите се поставят маринованите свински гърди. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя във фурната.

Ястието се пече за около час на 200 градуса, след което температурата се намалява на 160 градуса за още около час. Малко преди да се извади от фурната, се маха фолиото и месото се оставя да се запече, докато получи приятен загар.

Поднасяме нашето печено свинско с гарнитура от печени картофи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: