Килдарски кифли

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Килдарски кифли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 225 г
  • бакпулвер 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера и ги пресейте заедно. Изсипете и захарта и объркайте добре.

Нарежете маслото на парченца и го добавете към останалите продукти. Опитайте се максимално бързо да омесите меко тесто. Ако ви се стори, че маслото става твърде меко го приберете за 30 минути в хладилник.

От омесеното тесто разточете лист с дебелина приблизително 1.5 см. С помощта на остър нож го разрежете на триъгълници и оформете от тях кифли.

В предварително намазнен съд наредете кифлите и ги изпечете за 10 минути на 230 градуса.

Разрежете ги на две части още докато са топли и ги намажете с масло.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: