Тиквеник с орехи и канела

01/07/2019
"И на нас не ни се вярваше, че е толкова вкусен, но го излапахме на един дъх "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 251
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр.средна по размер, цигулка
  • кори за баница - 1 бр. пакет, фини
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. кристална
  • олио
  • канела
  • орехови ядки - смлени ситно
  • ванилии
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво тиквата цигулка (1 бр.) и белим внимателно кората. Почистваме семките. Парчетата тиква настъргваме на едро ренде. Приготвяме тавичка за печене и намазваме с олио. Слагаме в тавичката кора и я напръскваме с олио.

Отгоре слагаме още една кора и също намасляваме. Поръсваме от настърганата тиква, ситно смлени орехи (количество по вкус) и кристална захар (2-3 с.л.). Ръсваме и малко канела.

Отгоре пак слагаме кори, олио и плънка и така, редуваме всички продукти. Отгоре на готовия тиквеник, трябва да има кори. Намазваме отгоре с олио и напръскваме с малко вода.

Слагаме тиквеника в нагрята предварително фурна на 180 градуса, да се изпече до златисто. Готовият тиквеник изваждаме с тавата от фурната, напръскваме с вода и завиваме с кърпа да омекне.

Нарязваме с остър нож на парчета и поръсваме с пудра захар, смесена с ванилии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар