Начин на приготвяне
В тиган сгорещете 3 с.л. олио, запържете кайма, докато стане сипкава, прибавете настъргания на ситно ренде лук и пържете още 5-6 мин.
Сипете ситно нарязания магданоз, червения пипер, кимиона и черен пипер и сол на вкус и разбъркайте плънката.
Разстелете листата маслено тесто на масата и ги разрежете на неголеми триъгълници.
Вземете по 1-2 лъжички от плънката и я сложете в основата на всеки триъгълник, загънете го плътно на кифличка, намажете ъгълчето му с белтък и го притиснете, за да се залепи.
Сгорещете останалото олио и изпържете всички солени кифлички до златисто, след което ги сложете върху книжни салфетки, за да попият излишната мазнина.
Солените кифлички са идеално мезе за бира и бяло вино.