Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Солени кифлички с пикантен пълнеж

Солени кифлички с пикантен пълнеж

Солени кифлички с пикантен пълнеж2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Каквото и да ви казват, солените кифлички са най-вкусните на света, честна готварска"

Необходими продукти

  • маслено тесто - 300 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 връзка
  • белтъци - 1 бр.
  • олио - 10 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете 3 с.л. олио, запържете кайма, докато стане сипкава, прибавете настъргания на ситно ренде лук и пържете още 5-6 мин.

Сипете ситно нарязания магданоз, червения пипер, кимиона и черен пипер и сол на вкус и разбъркайте плънката.

Разстелете листата маслено тесто на масата и ги разрежете на неголеми триъгълници.

Вземете по 1-2 лъжички от плънката и я сложете в основата на всеки триъгълник, загънете го плътно на кифличка, намажете ъгълчето му с белтък и го притиснете, за да се залепи.

Сгорещете останалото олио и изпържете всички солени кифлички до златисто, след което ги сложете върху книжни салфетки, за да попият излишната мазнина.

Солените кифлички са идеално мезе за бира и бяло вино.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: