Солени кифлички с пикантен пълнеж

27/08/2019
"Каквото и да ви казват, солените кифлички са най-вкусните на света, честна готварска "
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете 3 с.л. олио, запържете кайма, докато стане сипкава, прибавете настъргания на ситно ренде лук и пържете още 5-6 мин.

Сипете ситно нарязания магданоз, червения пипер, кимиона и черен пипер и сол на вкус и разбъркайте плънката.

Разстелете листата маслено тесто на масата и ги разрежете на неголеми триъгълници.

Вземете по 1-2 лъжички от плънката и я сложете в основата на всеки триъгълник, загънете го плътно на кифличка, намажете ъгълчето му с белтък и го притиснете, за да се залепи.

Сгорещете останалото олио и изпържете всички солени кифлички до златисто, след което ги сложете върху книжни салфетки, за да попият излишната мазнина.

Солените кифлички са идеално мезе за бира и бяло вино.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар