Свински крачета по арменски (Можош)

01/07/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински крачета - 4 бр.
  • моркови - 1 голям
  • целина - 1 главичка
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • чесън - 1 глава
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - 10 зърна
  • За маринатата
  • зелева чорба - 1 л
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските крачета до полуготовност с нарязаните чесън, целина, лук и морков и зърната черен пипер и ги оставете да изстинат.

Пригответе марината от зелевата чорба (или 1 л вода, в която сте разтворили 1 с.л. оцет и 1 с.л. сол), накълцания чесън и зърната черен пипер, сложете в нея крачетата и ги дръжте 2-3 дни на хладно място.

Преди да поднесете крачетата ги поръсете с лют червен пипер и ги гарнирайте с пресни зеленчуци.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар