Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен лаврак със зеленчуци

Печен лаврак със зеленчуци

Печен лаврак със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • риба - 230 г филе от лаврак
  • патладжани - 55 г
  • тиквички - 55 г
  • чушки - 50 г
  • моркови - 50 г
  • лук - 50 г, кромид
  • зехтин - 200 мл
  • лимонов сок - на вкус
  • песто - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наръсете лаврака със сол и черен пипер, след което го изпечете на плоча, скара или сух тефлонов тиган на слаб огън.

Почистените от семето и дръжките чушки нарежете на 3-4 парчета, тиквичките, лука, патладжаните и морковите – на кубчета.

Изпечете ги на плочата и ги овкусете със сол, черен пипер, зехтин и песто.

Сложете рибата в чиния, полейте го със зехтин и лимонов сок, а отстрани наредете печени зеленчуци.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: