Арабски бобен сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
21/03/2009
"Няма да повярвате какъв апетитен аромат се носи от кухнята "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 370
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме боба да се стопли, трябва да е горещ. Счукваме чесъна и лютата чушка със сол, слагаме при горещия боб и пюрираме. Трябва да се получи гъсто пюре с парченца. След това добавете 2 - 3 с. л. тахан, сока от лимона на вкус, разбъркайте.

Сложете в подходящ съд, залейте със зехтин и поръсете с магданоз.

Поднася се топло.

По същият начин може да се приготви и от горещи сварени картофи.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivan - Aleksandur
Ivan - Aleksandur
04.10.2014 18:12
Много е вкусна.
1
0
Дани
Дани
11.10.2010 02:07
Побългарена рецепта. Оригиналът е с нахут. Хумус се казва сосът. Добавя се също и мента.
0
1
Иван -Александър
Иван -Александър
04.10.2014 18:14
е да.
1
0