Напукани сладки с мента

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10479612
27/06/2019
"Може да са напукани, но са с мента - затова не се ослушвайте, а направо ги опитайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо209
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с какаото и бакпулвера.

В блендера смелете листата от мента заедно със захарта.

В съд разтопете маслото с натрошения шоколад или просто използвайте течен шоколад (в моя случай аз използвах течен).

Прибавете захарта с ментата и разбивайте с течния шоколад до пълното разтваряне на захарта.

Прибавете едно по едно яйцата и ваниловата есенция и разбийте до еднородна гладка смес. Постепенно сипете брашното с какаото и разбъркайте.

Полученото тесто оставете за 2 часа в хладилник.

Затоплете фурната на 180 градуса.

Постелете с хартия подходяща тава за печене.

Гребвайте от тестото с помощта на лъжичка или с намаслени (или мокри) ръце.

Оваляйте ги в кристална и пудра захар и ги наредете на разстояние едно от друго в тавичката.

Печете около 15 минути.

Извадете сладките от фурната и преди да ги поднесете, ги оставете да поизстинат. Получават се невероятно уханни напукани сладки!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар