Бутерки с ябълки

26/06/2019
"Нямате оправдание - и дете може да се справи с приготвянето на тези ароматни бутерки "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо108
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 300 г замразено
  • ябълки - 500 г
  • ябълков мармалад - 3 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • канела - ½ ч.л.
  • захар - 2 с.л. кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете тестото върху масата и го оставете да се размразява, но не го размразявайте напълно!

От тестото изрежете 6 квадрата, а останалото нарежете на 12 ивици с дължина, равна на половината обиколка на квадратите.

Поразтеглете квадратите до ромбовидна форма, намажете ги с ябълков мармалад и поставете по периферията на всеки квадрат ивици, като бордюр.

Изрежете сърцевината на ябълките и ги оформете на тънки резени, напръскайте ги с лимоновия сок и ги наредете върху тестените ромбове.

Намажете ги с разтопеното масло и ги поръсете ги със захарта, смесена с канелата.

Застелете тава с хартия за печене, поставете отгоре ѝ бутерките и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар