Калмари с ориз и сметана

26/06/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития със студена вода ориз в тенджера, залейте го с вряла вода, посолете го и го варете 20 мин. на тих огън.

Измийте калмарите, подсушете ги, нарежете ги на пръстени, пуснете ги в кипяща вода и след 2 мин. ги изцедете в гевгир.

В тиган сгорещете олиото, изпържете в него за 3-4 мин. ситно нарязания лук, счукания чесън и половината накълцан копър.

Добавете калмарите, гответе всичко 1 мин. при непрекъснато бъркане, след което залейте със сметаната, овкусете със сол и черен пипер и задушавайте още 2 мин.

Разпределете по чиниите отцедения ориз във формата на венец, в средата сипете калмарите, поръсете ги с едро настърган кашкавал, а върху него наръсете останалия накълцан копър. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар