Калмари с ориз и сметана

26/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете измития със студена вода ориз в тенджера, залейте го с вряла вода, посолете го и го варете 20 мин. на тих огън.

Измийте калмарите, подсушете ги, нарежете ги на пръстени, пуснете ги в кипяща вода и след 2 мин. ги изцедете в гевгир.

В тиган сгорещете олиото, изпържете в него за 3-4 мин. ситно нарязания лук, счукания чесън и половината накълцан копър.

Добавете калмарите, гответе всичко 1 мин. при непрекъснато бъркане, след което залейте със сметаната, овкусете със сол и черен пипер и задушавайте още 2 мин.

Разпределете по чиниите отцедения ориз във формата на венец, в средата сипете калмарите, поръсете ги с едро настърган кашкавал, а върху него наръсете останалия накълцан копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар