Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Гъбена яхния с домати и моркови

Гъбена яхния с домати и моркови

Гъбена яхния с домати и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • гъби - 400 г
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • лук - 200 г
  • моркови - 100 г
  • домати - 200 г
  • брашно - 20 г
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 5 г
  • дафинов лист - 2 бр
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите, след като се почистят, измиват и нареждат на ивички се задушават в маслото и малко вода.

Отделно в растителната мазнина се задушават лукът, нарязан на филийки, и морковите, пюрирани или настъргани.

Към тях се нарязват дребно нарязаните домати, а след 5 – 10 минути се добавят предварително запеченото брашно, подправките и задушените гъби.

Ястието се залива с малко гореща вода и се вари до готовност или се запича във фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: