Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запеканки»Гъбена запеканка с яйца и мляко

Гъбена запеканка с яйца и мляко

Гъбена запеканка с яйца и мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Запеканките винаги са добра идея - приготвят се лесно и са толкова вкусни"

Необходими продукти

  • гъби - 700 г пресни
  • масло - 100 г прясно
  • масло - 50 мл растително
  • сирене - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 200 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се измият и почистят, гъбите се нарязват на парчета и се задушават в малко подсолена вода.

А лукът, нарязан на дребно, се задушава отделно в растителното масло. Смесват се и към тях се прибавят натрошеното сирене и 2–те яйца, ½ от прясното масло, ситно нарязан магданоз и сол.

Ястието се изсипва в тава, залива се с прясното мляко, в което са разбити другите 2 яйца, покрива се с парченца от останалото масло и се пече във фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: