Конфитюр от червено и бяло френско грозде

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
28/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грозде - 1. 25 кг червено френско
  • грозде - 750 г бяло френско
  • захар - равно на количеството сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оронете гроздето, сложете зърната в дълбока тава, в която сте сипали вода (по 200 мл на кг плод) и ги оставете на огъня за около 15 мин., но без да завират, след което ги прецедете през сито.

Прибавете към получения сок същото количество захар и заедно с плода го сложете на котлона да се вари на силен огън около 6-7 мин., след което оберете пяната и налейте конфитюра в буркани.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар