Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбената чорбичка на моята женичка

Гъбената чорбичка на моята женичка

Гъбената чорбичка на моята женичка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Само който не ядосва съпругата си, може да хапва спокойно и с апетит от нейната гъбена чорбичка"

Необходими продукти

  • гъби - 250 г
  • лук - 100 г
  • масло - 50 мл растително
  • масло - 50 г прясно
  • ориз - 50 г
  • домати - 200 г
  • брашно - 30 г
  • моркови - 100 г
  • картофи - 100 г
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и гъбите се почистват и измиват, нарязват се на дребно и се задушават в растителната мазнина до омекване.

Прибавят се обелените и ситно нарязани домати, а след няколко минути се добавят отделно запеченото брашно и червеният пипер.

Заливат се с гореща вода или бульон и се кипват. Прибавят се оризът, предварително изчистен и измит, и солта.

Гъбената супа се вари още 10 – 15 минути, подправя се с прясното масло и се поднася поръсена с дребно нарязания магданоз и черен пипер.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: